Grozs

Uncategorized

Gramatas ”Mammīt, kapēc tā?” Atvēršanas Svētki 20.oktobrī!

Vairs neatceros, vai katras grāmatas atvēršanas svētkus tik ļoti sevī loloju, vai varbūt tomēr tikai šoreiz.. Mans vīrs par šo grāmatu saka Grāmatu Grāmata, kas stāv un vienmēr stāvēs pāri visām citām manām grāmatām. Grāmata “Mammīt, kāpēc tā?”.

Grāmata ir manas sarunas ar maniem bērniem – dvīņu puisīšiem, kas bija atnākuši šeit uz Zemes tikai īsu brīdi. Līdz ar to sanāk, ka sarunas ir ar viņiem Debesīs. Vēl precīzāk – tieši ar vienu no viņiem. Otrs ir gan visu laiku blakus, tomēr sarunas notiek ar vienu.

Par ko?

Par visu, kas mums dzīvē svarīgs. Par mīlestību, par laimi, par grūtumu un zaudējumiem, par satikšanos un šķiršanos, par dvēseļu pieredzi un cilvēku izvēlēm. Vārdu sakot – par dzīvi.

Esmu sarakstījusi daudzas grāmatas, bet pirmo reizi savā pieredzē atliku grāmatas izdošanu pa mēnesi. Un it kā jau es saku – lai nostrādātu, lai varētu tā plūstoši un mierīgi visa mūsu komanda ar mīlestību to pabeigt, bet…man pašai liekas, ka es varbūt to vēl ilgāk gribu paturēt pie sevis. Jā…varbūt, ka tas ir tas iemesls.

Un tieši tikpat rūpīgi izvēlos māksliniekus, kas uzstāsies grāmatas atvēršanas pasākumā.

Es ļoti ilgi domāju, kādu mūziķi varētu uzaicināt, un pirmais, kas man ienāca prātā bija Varis Vētra.

Kādēļ tieši Varis? Jo tieši viņš bija man (mūsu ģimenei) līdzās ar savu dziedinošo spēku laikā, kad gaidīju dvīņus. Toreiz gulēju slimnīcā, vairākas nedēļas. Tas bija smagi. Jutos tik maza un nespēcīga. Un nezināju, kam lai piezvana un kas mani varētu stiprināt. Man kolēģe Aija ieteica sazvanīt Vari.

Varis Vētra ir ar īpašu Redzību un dziedinošu spēku. Viņš ir mans Skolotājs ar lielo burtu. Es viņam zvanīju un mēs runājām stundām. Viņš mani dziedināja un palīdzēja šo notikumu iziet vieglāk, izprast dziļāk un pašai kļūt caur to viedākai.

Tieši tādēļ grāmatas atvēršanas svētkus bez Vara pat iedomāties nevaru. Tomēr….ja viņš dziedātu savu dziesmu “Māmiņai” man būtu tik ļoti jāraud, ka tas būtu pa emocionālu un lielu.

Tādēļ turpināju domāt – kas var dziedāt viegli. Ļoti, ļoti viegli, gaiši, skaisti un sapratu, ka tiem jābūt bērniem. Jā, bērniem, kas uzauguši mūsu acu priekšā. Un prātā ienāca Putnu Balle.

Un tā – grāmatas atvēršanas svētkos muzicēs ansambļa Putnu Balle solistes Līva un Kristiāna, un fragmentus no grāmatas “Mammīt, kāpēc tā?” lasīs Varis Vētra. Grāmatas atvēršanas svētki notiks 20.oktobrī plkst. 18.00 kultūras telpā “Trīs māsas”.

Un neuztraucies -grāmata nav skumja. Drīzāk gaiša un vieda. Un arī šie svētki nebūs skumji. Tie būs mīļi, tīri un varētu pat teikt dziedinoši. Jo tieši caur tik milzīgu Mīlestību mēs kļūstam labāki.

Esi mīļi aicināta uz atvēršanas svētkiem. Dalības maksa 20.00 eur šoreiz būs iepriekš-maksājumā, jo mums tur ir salīdzinoši maz vietu (ja salīdzinām ar iepriekšējās grāmatas atvēršanas svētkiem Botāniskajā dārzā). Un lai nebūtu tā ka cilvēki piesakās un neatnāk, bet dēļ tā mēs atsakām citiem, mums jālūdz šo saprast. Šis pasākums būs mazāks – intīmāks, jo arī tēma ir daudz jūtīgāka un smalkāka.

Un tieši tādēļ rakstu jau tik laicīgi. Lai vari izdomāt, izvēlēties, pieteikties un būt 

Ar mīļumu, Inese

Ja Tev ir kādi jautājumi vai lai pieteiktos, droši zvani vai raksti – pavasarastudija@gmail.com vai 29100714

Atbildēt