Grozs

Kā darītu Mīlestība

Fragments no intervijas ar Ainu Tobi

Fragments no intervijas ar Ainu Tobi – gleznotāju un seno zināšanu glabātāju. Aina kopā ar vīru Gvido Tobi radījusi folkloras kopu Delve.

“.. Viss mainās! Nepārtraukti, nemanāmi, totāli. Nekas nepaliek tāds kā iepriekš – ne smarža, ne krāsa, ne skaņa. Viss vienmēr ir CITĀDI!

Un tajā pašā laikā, uzturot šo pasauli, sievietei ir jāspēj dzīvot tā, it kā nekas nemainītos – atkal un atkal jāiekurina izdegušais pavards, balti jāizvelē linkrekls, jāizravē puķu dobe, jāsamīļo bērni, lai cik arī pieauguši un patstāvīgi viņi nebūtu…

Mana dzīve ir kustība kustībā. Mans pasaules audums ir mana dzīves pieredze. Līdzīgi tavs audums ir tava. Visums zaigo no mūsu enerģijām, no radošuma un darbošanās.

Bet interesanti, ka ar gadiem esmu sapratusi – tikpat skaisti zaigo arī apcere, iekšējais miers un nekā nedarīšana. Un tad es sev atgādinu, ka katra mana darbība ir kā sēkla, no kuras dzimst jauni sēklu metēji, un, to saprazdama, es mācos gudrību negribēt pārāk daudz un nepieķerties pie rezultātiem, ko radījušas manas izvēles.

Manuprāt, vienkāršajā var just vienotību ar sākumu, ar lietām, kas var kalpot kā drošs pamats dzīvei. Iespējams, es to saku tādēļ, ka savā būtībā es esmu vienkārša lauku sieviete un nekas cilvēcisks man nav svešs..”

Pilnu interviju varēs lasīt žurnālā “Kā darītu Mīlestība” jau no 25.jūlija.


Idejas autores:  Inese Prisjolkova un Ginta Filia Solis

Žurnāla pirmā numura iznākšanas datums – 25.jūlijs

Žurnāla viena numura cena – 5,50 EUR

Periodiskums – 4x gadā

Žurnālu var iegādāties
– Jāņa Rozes grāmatnīcās,
– “Latvijas Grāmata” grāmatnīcās “Globuss”,
– pavasarastudija.lv e-veikalā,
– Pavasara studijā Rīgā, Antonijas ielā 4-1 (pirms semināriem)
– klātienes pasākumos

Žurnālu var arī abonēt, saņemšanai uz izvēlēto adresi. Lai pieteiktu abonementu, aizpildi zemāk esošo pieteikuma formu!

Atbildēt