Grozs

Raksti

Dzīvot, nevis eksistēt

Šodien parunāsim par to, kā savu dzīvi no vienkāršas dzīves pārvēst par brīnišķīgu, vienreizēju un unikālu. Kā piepildīt to ar jaunību, vitalitāti, dzīves prieku un baudu.

Klau – ko Tu šobrīd dari?

Labi, labi – sēdi pie datora un lasi manu mājas lapu. Es daru to pašu. Tikai es esmu šajā pusē un rakstu savai mājas lapai. Bet parunāsim par to kā katra šobrīd jūtamies.

Es Tev izstāstīšu kā jūtos es – es turu klēpī portatīvo datoru (zinu, ka tas nav īsti labi tehnikai un ceļiem, bet šādi es jūtos ārkārtīgi labi un to šad tad atļaujos). Es smaidu – jo lielāko daļu no saviem rakstiem es esmu sarakstījusi absolūti īpašā noskaņojumā, kad esmu tik ļoti laimīga un absolūti apmierināta, ka kaut kā pat „fiziski” izjūtu kā tā informācija atnāk un plūst caur mani, lai rezultātā taptu raksts vai grāmata. Īstenībā šis ir mans rakstīšanas noslēpums jeb īstenībā pamatstāvoklis – ka noskaņojos un iejūtos un fiziski sajūtu laimes sajūtu un esmu instruments, lai pierakstītu to, ko man dod. (Es jau tā arī nezinu kur rodas domas un kā tās pie mums atnāk. Paļaujos uz Augstākiem spēkiem un viss).

Lai šādi justos esmu iepriekš visu sakārtojusi – esmu labi gulējusi un no rīta patīkami pamodusies. Esmu no pirmā atmošanās mirkļa priecājusies par man doto jauno dienu. Esmu samīļojusi savu ģimeni. Esmu izstaigājusies ar suni gar jūru. Esmu veselīgi pabrokastojusi.

Un visu to darījusi, apzinoties un baudot katru soli, katru mirkli, katru brīdi.

Kā ir Tev?

Vai jūties laimīga ik brīdi?

Manuprāt, laimīgu dzīvi no vienkāršas dzīves, vai vienkāršas eksistences atšķir tas – kā to izdzīvojam.

Ja dzīvojam bez prieka, ja steidzamies, skrienam, stresojam un tāpat neko nevaram paspēt, tad rodas īgnums, sagurums un neapmierinātība. Ja jau kopš rīta esam pamodušās ar īgnu garastāvokli, tad  tā šī diena arī iet un vienīgā doma ir kaut kā izciest to laiku līdz varēs atkal aiziet gulēt.

Bet …..vai nav žēl?

Vai nav žēl „nomest zemē” laiku, kuru varētu dzīvot ar vislielāko baudu.

Kā pāriet no viena stāvokļa uz otru?

Es daru tā.

Ja piefiksēju, ka kādu laiku man nav prieka no tā, ko daru – tad žigli apsēžos un padomāju kas ir mainījies un kas man to prieku ir atņēmis. Ja esmu piekususi, nepaēdusi vai kaut kā savādāk man piezadzies tīri fizisks diskomforts – tad nav variantu – vispirms ir jāatgūst nokavētais un ir jāatpūšas, ir jāizguļas, ir jāpaēd un jāsaved sevi fiziski kārtībā.

Atceries – ja nebūsi izgulējusies, laimes nebūs. (22:00 ir jāiet gulēt – tas ir pirmais solis pretim laimīgai dzīvei)

Bet ja ir tā, ka visam it kā būtu jābūt kārtībā un fiziski nekas it kā netraucē, bet….īstas laimes nav. Tad nav ko atlikt – tad iemācies sajust laimi kaut tūlīt.

Lai kādu darbu Tu darītu – izdari to maksimāli labi, cik vien spēj. Lai Tu sajustu savu ģenialitāti un spēku, lai Tu sajustu savu mīlestību, ko šim darbam atdevi, lai Tu sajustu kā Tu šo situāciju mainīji. Izjūti saikni ar to, ko dari.

Labi – atgriežamies pie tā, ka Tu šobrīd lasi manu tekstu. Nu tad lasi to tā, ka pilnīgi izjūti kā Tevī ieplūst enerģija. Kā Tu gūsti kādu jaunu atziņu un iedvesmu. Kā Tu sāc apzināties, ka tam, ko lasi ir jēga un nozīme Tavā dzīvē. Izbaudi šo mirkli. Izbaudi šo pārvērtību. Saproti priekš kam Tev tas ir vajadzīgs.

Neko nevajag darīt pa roku galam tāpat vien, vai „nositot laiku”. Cieni sevi. Cieni savu laiku. Mīli sevi. Izproti, ka šis mirklis ir unikāls.

Sajūti, ka Tu ne tikai lasi, bet Tu lasi ar kaut kādu mērķi.

Varbūt, ka Tev ir vajadzīga motivācija ķerties klāt jauniem darbiem. Varbūt, ka Tev ir vajadzīga iedvesma, lai sadūšotos kādam solim. Varbūt, ka Tev ir vajadzīgas zināšanas, lai novērtētu un izvērtētu to, kas Tavā dzīvē notiek.

Paanalizē. Izproti. Nesēdi šobrīd pa tukšo. Padari šo brīdi vērtīgu. Tas ir tikai Tavos spēkos. Tu esi savas dzīves autors. Un Tu vari vienkārši pārskriet ar acīm pāri šīm rindiņām, un Tu vari izjust, izbaudīt, izprast, pieņemt lēmumu – vārdu sakot, sākt darīt.

Ar to arī atšķiras parasta dzīve no brīnišķīgas dzīves. Eksistēšana no dzīvošanas.

Brīnišķīgu dzīvi bauda. Un bauda sevi šajā dzīvē. 🙂

Un baudi katru mirkli, lai kur Tu šobrīd būtu, lai ko darītu un lai ko darītu pēc tam. 🙂

Es Tev novēlu sākt dzīvot fantastisku, skaistu un laimīgu dzīvi.

Sāc to šodien! 🙂

Sāc tagad! 🙂

Ar mīļumu, Inese

Atbildēt