Grozs

Žurnāls

Inga Ūle: “Ak! Mīlestība ir dzīve kopumā, jo viss ir Mīlestība” Nr.6 “Kā darītu Mīlestība”

Labdien, Mīļie.
Šodien ļoti vietā šķiet nocitēt dažas domas no gaisa balonu pilotes Ingas Ūles intervijas jaunākajam žurnāla “Kā darītu Mīlestība” 6. numuram.

Ingai uzdevu jautājumu:
Mūsu žurnāla nosaukums ir Kā darītu Mīlestība. Kāda nozīme Tavā dzīvē ir Mīlestībai? Kā Tu to jūti?

– Mīlestība. Darbs. Daba. Tie ir trīs vaļi, uz kā balstās visa planēta Zeme.

– Mīlestība ir silta sajūta krūšu rajonā. Tā ir, kad mēs ieraugām pirmo dzelteno lapu, kura no rīta pielipusi pie mašīnas loga.

– Mīlestība ir, kad redzam, kā kaimiņu meitenei aug puncītis un tur aug jauna dzīvība.

– Vēl mīlestība ir tad, kad atnāc uz vietējo veikaliņu pēc piena vakarā un redzi, ka tur sēž kasiere kādu astoto vai varbūt pat divpadsmito stundu, joprojām ir laipna un priecīgi stāsta, ka viņiem ir sava pastēte, ko vāra vietējā pavārīte.

– Mīlestība ir, ka skaties gleznā un tā ir tik skaista vai filmu, kas aizkustina, liek vēl trīs dienas par to domāt. Vai tā nav mīlestība, tas darbs, ko ieguldījis režisors, lai ko tādu radītu pasaulē?

– Mīlestība ir glīta arhitektūra, kas priecē tūkstošiem cilvēku acis.

– Mūzika ir milzīga mīlestība, jo tā aizskar visdziļākos dvēseles stūrīšus ar savu dažādību.

– Mīlestības vissaprotamākās formas – saticīga ģimene, radi, kuri brauc ciemos viens pie otra, aiziet kopā sakopt vecvecāku kapus, pasēž, papļāpā, iedzer, uzdzied. Arī tā ir mīlestība.

– Mīlestības formas ir viss dzīvais, skaistais, cilvēka rokām un iztēli radītais, lai otram ir prieks.

– Mīlestība ir arī tad, kad gribas otram garšīgu maltīti pagatavot vai drēbes izmazgāt, izgludināt un glīti salocītas nolikt skapī.

– Ak! Mīlestība ir dzīve kopumā, jo viss ir mīlestība. Viss, ko redzam, jūtam, ēdam, dzirdam, taustām. Es esmu mīlestība. Tu esi mīlestība. Un tā katra dzīvā radībiņa, kas ir pasaulē, arī ir mīlestība.

Kā darītu Mīlestība nr.6 iznāks 25. oktobrī.

Atbildēt