Grozs

Tiešraides

Atbildes uz jautājumiem partnerattiecībās

Iekopēšu jums “Jautājumi un atbildes” par partnerattiecību tēmu:

“Labvakar, Inese! Paldies par lielisko Sievišķības un Partnerattiecību kursu. Noklausījos un sapratu, cik ļoti esmu pazaudējusies…un tādēļ man radās jautājumi, kurus vēlos uzdot.

1. Vai onkoloģiskā saslimšana sievietei var būt no tā, ka pamatā dzīvojusi vīrišķīgi?

2. Ja attiecībās sievieti neapmierina sekss ar partneri, ir par to runāts, bet nekas nemainās. Vai attiecību dēļ tas ir jāpacieš?

3. Ja vīrietis pats bieži saka, ka ir “mammas dēliņš”, kā tas man būtu jāsaprot un jātulko? Pie kā tas noved?

4. Ja vīrieti neinteresē vīrišķie mājas darbi (zāles pļaušana, malkas krāmēšana utt.), un to visu daru es vai viņa mamma, tad ko var darīt lietas labā?

Un izskatās, ka viņu tas neuztrauc, ka mamma dara to, ko pēc būtības būtu jādara viņam.

5. Ja sievietei ir savi hobiji – teātra pulciņš, dejas vai koris, viņa divas reizes nedēļā vakaros nav mājās, vīrietis neapmierināts un liek to visu pārtraukt. Kā jārīkojas?

6. Tu saki, ka vīrietim nepatīk loģiskas sievietes, bet man vienmēr ir bijusi pārliecība, ka ja es būšu neloģiska, tad mani uzskatīs par dumju. Un tāpēc vienmēr visu risinu ar loģiku.

7. Vīrietis regulāri aizrāda, ka par daudz runāju, tāpēc “azotes” būšana man liekas neiespējama. Drīzāk viņš gribētu otrādi, lai es viņam paglaudu muguru un pažēloju.

8. Vīrietis uzskata, ka apskauties un izrādīt mīļumu nav jēgas, ja tālāk neseko sekss.

9. Ja es saku, ka kaut ko nevaru izdarīt, vīrietis to uztver kā manipulēšanu ar viņu. Kāpēc tā?

Ļoti gaidīšu atbildes.”

>>><<<

1. Onkoloģiskām saslimšanām pamatā visbiežāk ir aizvainojumi.

Ja meklējam saikni ar vīrišķību, tad tā ķēdīte būs tāda – ka esot vīrišķībā, skarbi izturamies pret citiem un pēc tam pašas apvainojamies. Ja šādi aizvainojumi uzkrājušies daudz, tad smalkā plānā veidojas energobloki, kas materiālā plānā parasti izpaužas kā nepatikšanas un slimības.

2. Sekss nav jāciešs nekad. Tad tā ir izvarošana. Ja mīlēšanās neapmierina, tad ar partneri 1. Veido daudz mīļākas un tuvākas attiecības jau iepriekš līdz nonāk tieši pie seksa. 2. Kad ir mīļums un tuvums, tad mīlēšanos pārvērš par abiem patīkamu tuvību, kurā vari vadīt (un pat mācīt) vīrieti izturēties pret sevi tā, kā tieši Tev ir visērtāk un patīkamāk. Sekss nozīmē vienam otru just (nevis izmantot).

3. Ja esi sieva un esi šādu vīrieti izvēlējusies par vīru, tad savās attiecībās ar mīlestību veido vīrieti sev par tādu partneri, kāds Tev pašai patīk. Attiecības ir māksla un mūžīga attīstība abiem. “Mammas dēliņi” var kļūt par lieliskiem ģimenes vīriem un tēviem, kas visu mūžu ļoti mīlēs savu sievu un savu bērnu mammu.

4. Ja sievietes visu padara, tad vīrietis neuzzina, ka viņam tas būtu jādara. Lai viņš to uzzinātu, jums kādai būtu jāiemācās “palūgt un pateikties” ( to, ko mācāmies visās attiecību skolās). Vīrietis dara tādēļ, ka 1. Vai nu tā ir audzināts, 2. grib lai sieviete ir laimīga. Ja nav audzināts un ja sievietes jau tāpat ir laimīgas, pašas visu darot, viņam nav iemesla kustēties.

5. Jāveido saprotošākas un mīļākas attiecības ar vīru, lai viņš kļūst iejūtīgāks un saprot, cik Tev šie hobiji ir svarīgi.

6. Loģika ir sausa, ja to neietin sajūtās, emocijās un mīlestībā. Sausa loģika atsitīsies pret viņa sauso loģiku un tad jūs būsiet kā divi kolēģi vai sadarbības partneri. Sieviete attiecībās parasti ir tā, kas vairo jūtas, mīļumu un siltumu un padara vīrieti iejūtīgāku un ieinteresētāku. Tiklīdz vīrietis ir ieinteresēts, viņš ieklausās kopējās vajadzībās un attīstās tai virzienā.

7. “Azotes” būšana (kad Tu esi vīra azotē) ir svarīga abiem. Tev, lai saņemtu emocionālu drošību, viņam, lai mācītos uzņemties atbildību, vairotu spēju ieklausīties un sajust Tevi. Tas jums abiem dotu tuvību un mīļumu. Savukārt tas, ka viņš gribētu, lai Tu viņam paglaudi muguru un pažēlo, liecina, ka viņam trūskt uzmanības un novērtējuma. Šis ir stāsts, par to, ka savu vīru liekam uz pjedestāla un “barojam caur augšējo centru”.

8. Viņš šādi uzskata, jo ir uzmanības un enerģijas badā un sekss ir vienīgais, kā viņš ir sapratis, kā viņš Tavu sievišķo enerģiju spēj iegūt. Tādēļ tas notiek brutāli un sāpīgi, jo ir bez iejūtības un uzmanības.

9. Tādēļ, ka dari to caur loģiku. Un ar savu loģiku mēģina izshēmot, kas tam pamatā. Un izshēmo, ka manipulēšana. Bet ja Tu mēģinātu to pašu izdarīt caur sajūtām, caur mīļumu, caur “palūgt un pateikties”, tad viņam tik ļoti patiktu tā sievišķā enerģija, ka par spīti slinkumam, viņš tomēr būtu gatavs augt.

Esmu ļoti pateicīga par šiem jautājumiem, jo tad mēs varam izrunāt šo tēmu dziļāk. Paldies dalībniecei, kas iesūtīja.

Mīļie, nu šis viss ir no mūsu kursa “Sievišķība un partnerattiecības, kuram vēl varat paspēt pieteikties. Grupa būs vaļā vēl visu februāri.

PIESAKIES ŠEIT

Atbildēt