Grozs

Tiešraides

MEISTARKLASE: uzņēmējas gēns, mīlestība uz gatavošanu un skaistu gardu ēdienu

Manā virtuvē šodien saimniekos Ārija Avota un jums ir iespēja tai visā piedalīties.

Ārija ir ne tikai šarmanta sieviete, Mc2 direktore, recepšu grāmatu autore un izdevēja, bloga un recepšu portāla Family feast autore un vadītāja, bet arī caur un cauri mūsējā, kas dalās ar savām zināšanām tik sirsnīgi un atklāti, kā var tikai sirdssilts cilvēks, kas iet savu garīgas attīstības ceļu.

Atceros, kā klātienes tikšanās reizē Hotel Islande viņa mums stāstīja par Instagram sadarbībām un konkrētiem soļiem, kā padarīt IG kontu pelnošu. Par to kā uzkrājusi savu pieredzi Amerikā un atvērusi savu pirmo restorānu. Kā šobrīd veido recepšu grāmatas un kā bauda savu radošo laiku virtuvē.

Mēs abas esam no Jelgavas un ja es tā riktīgi sasprindzinu atmiņu, tad atceros, ka Ārija ar vīru tālajos 90tjos atvēra pilsētas centrā pirmo glauno restorānu. Es biju skolotāja ārpusskolas iestādē ar attiecīgu to laiku algu un man, protams, nebija pat prātā, ka varētu tur ieiet.

Bet Ārijai jau toreiz bija gan uzņēmējas gēns, gan mīlestība uz gatavošanu un skaistu gardu ēdienu, kas gadiem caurvijis Ārijas pieredzi.

Šovakar būs meistarklase par iepriekšēju ēdiena sagatavošanu kastītēs, lai taupītu laiku, lai pārdomātu ēdienkarti, lai izvairītos no situācijas, ka ātrumā paķeram ko neveselīgu.

Ko iegūsi meistarklasē:

– kā ikdienā ērti un viegli menedžēt maltītes, ēdot gan sātīgo, gan veselīgos dārzeņus un zaļumus

– kurus produktus kastītēm izvēlēties un kā tos iepriekš sagatavot

– kā produtus pēc tam ērti lietot un ko no tiem pagatavot

– principu, kā organizēt produktus kastītēs un kā kombinēt

– produktu sarakstu pa grupām.

Ieguvumi:

– apgūts koncepts, kā ikdienā ērti uzņemt daudz vairāk dārzeņu, zaļumu un augļu;

– kontrolētāka produktu aprite ledusskapī, vieglāk pārskatāma un papildināma;

– ekonomiskāka un vienmērīgāka produktu izlietošana. Metodes, kā pamainīt apēsto produktu proporcijas- samazinot gaļas patēriņu un ievērojami palielinot augļu, dārzeņu, zaļumu un pākšaugu daudzumu;

– paņēmieni, kā ietaupīt laiku un naudu;

– paņēmieni, kā vienkāršā veidā visai ģimenei palielinot apēstā ēdiena uzturvērtību.

14. MARTA MEISTARKLASES IERAKSTS UN DALĪBA SLĒGTAJĀ FB GRUPĀ

Pieteikšanās ŠEIT

Ar anketiņu: https://ej.uz/nxdh

Atbildēt