Grozs

Tiešraides

Laimīga cilvēka klātbūtnē ir tik labi

Skaidrs, ka dzīvoju ļoti priviliģētu dzīvi, jo lielāko tiesu komunicēju ar jums – tātad labāko sabiedrības daļu, kas ir inteliģenta, mīlestības piepildīta un interesējas par personības izaugsmi un kopā domājam par to, kā pasauli darīt labāku. Bet mani novērojumi par cilvēkiem kopumā ir, ka parasti cilvēki neprot iekārtot un sakārtot savu dzīvi tā, lai paši būtu apmierināti un laimīgi un tiktos ar tiem, kas viņus bagātina.

Pārsvarā cilvēki ir iemācīti paciesties, un neviens viņiem nav pateicis, ka DRĪKST iekārtoties savā dzīvē tā, lai ir ērti.

Ir pat tāds diezgan nievājošs teiciens, ka “tas jau nu gan dzīvē ir iekārtojies” – ar domu, ka viņš vai viņa ir vai nu izmantotājs, vai dzīvo uz citu rēķina.

Mums skolā mācīja ļoti daudz dažādu mācību priekšmetu un deva daudz zināšanas, bet pašu svarīgāko no prasmēm – parūpēties par sevi, lai mēs būtu apmierināti un laimīgi – to neiemācīja.

Vēl vairāk – lielākā daļa pieaugušo cilvēku nemaz nezina, ka drīkst dzīvot laimīgi un nezina, kā tas ir sevi mīlēt.

Toties mēs tikām mācīti paciesties un domāt ar otru, un ņemt “mazāko gabaliņu” un “garšīgāko ņemt nedrīkst” – jādomā, lai citam paliktu.

Un mēs esam tik samācīti domāt pa priekšu par citiem, ka tagad pieaugušā vecumā to izmainīt ir grūti.

Bet…tas patiešām ir jādara.

Jo neapmierināta sabiedrība ir kopēja smagnēja enerģētika, kur pašiem grūti dzīvot.

Vai vari iedomāties kādu cilvēku, kurš ir tiešām apmierināts ar savu dzīvi. Kurš ir laimīgs un līdz ar to iejūtīgs, jo viņam pietiek resursu būt dāsnam un uzmanīgam.

Laimīga cilvēka klātbūtnē ir tik labi.

Pie laimīga cilvēka citi pievelkas kā pie magnēta.

Un mums pašiem ļoti patīk būt kopā ar laimīgiem cilvēkiem.

Mīļie, bet…ir jāsāk ar sevi.

No 1.maija sāksim jauno tēmu LAIMES SKOLĀ – “Kā iemīlēt sevi”, kurā runāsim par to, kā mīlestība atšķiras no egoisma vai egocentrisma.

Kā būt mīlestības piepildītām un tai pat laikā necelt sevi augstāk par citiem.

Tā ir tik skaista māksla – būt pašam savas dzīves centrā, bet tai pat laikā nebūt centrētam uz sevi.

Esam savas dzīves centrā – sapildāmies ar mīlestību – un varam pasauli darīt labāku.

Laimīgs cilvēks ir dāvana mums visiem.

Mana misija un visa mana būtība ir par to, lai pēc iespējas vairāk cilvēku iemācāmies būt laimīgi. Lai uzņemamies atbildību par sevi un kļūstam veiksmīgi un jaudīgi.

Laimes skolas jaunā tēma sākas jau parīt.

Pieteikšanās: ŠEIT

Atbildēt